FORGOT YOUR DETAILS?

Veel gestelde vragen

Hoelang duurt het voordat mijn zolen klaar zijn?

Omdat wij onze zolen zelf maken hebben wij een korte wachttijd voordat de zolen klaar zijn. Normaliter is dit 7 dagen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?

Na het eerste onderzoek vindt een controle plaats na 6 weken. Als u dan klachtenvrij bent adviseren wij bij volwassenen om elk jaar op controle te komen en bij kinderen elk half jaar. Mochten er eerder klachten ontstaan dan is het belangrijk om terug te komen. Dit duidt er vaak op dat de zolen aangepast of vernieuwd moeten worden. Als de bovenlaag van de zool versleten is dan kan hier een nieuwe afdeklaag op geplaatst worden.

Hoe lang gaan steunzolen mee voordat ze versleten zijn?

Steunzolen gaan gemiddeld 2 jaar mee. Het verschilt wel van persoon tot persoon. De slijtage gaat sneller naarmate iemand meer kilometers maakt op de zolen of veel sport. Tevens slijten zolen sneller bij mensen met sterk transpirerende voeten. Bij kinderen kan het zo zijn dat de voeten een aantal maten groeien waardoor de steunzolen te klein worden.

Wordt podotherapie vergoed vanuit mijn zorgverzekering?

Podotherapie wordt ruimschoots vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Het verschilt per verzekeraar en per pakket hoeveel u vergoed krijgt per jaar. U kunt onder vergoedingen uw zorgverzekering opzoeken.

Gaat podotherapie van mijn eigen risico af?

Nee, podotherapie valt niet onder het eigen risico.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig voor podotherapie?

Een verwijzing van de huisarts voor podotherapie is niet meer nodig. Sinds 2011 is podotherapie direct toegankelijk. U mag natuurlijk altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. De huisarts blijft altijd de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De podotherapeut zal de huisarts blijven informeren over uw klacht, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de podotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een screening uit om te bepalen of het toch niet verstandig is om eerst naar de huisarts te gaan.

Waar kan ik mijn afspraak afzeggen?

U kunt uw afspraak telefonisch afzeggen op het nummer: 0683166391 of 0621241825. U kunt dit ook via de mail doen op: of door het formulier op onze contactpagina in te vullen . Wij zullen uw mail z.s.m beantwoorden.

Passen zolen in alle schoenen?

Steunzolen passen in veel verschillende schoenen. Tegenwoordig is het ook vaak mogelijk om de standaard binnenzool uit de schoen te halen zodat er extra ruimte voor de steunzool ontstaat. De voet komt iets hoger in de schoen te zitten als er een steunzool onder ligt. Er zullen altijd schoenen zijn waar de steunzolen niet in passen. Wij raden dan aan om deze schoenen afwisselend te dragen.

Wat is het verschil tussen podologie en podotherapie?

Een podotherapeut is een door het ministerie van VWS wettelijk erkende en beschermde titel. Een podotherapeut staat genoteerd in de Wet BIG, artikel 34. Een podotherapeut is  gegarandeerd in het bezit van een HBO- bachelordegree verkregen na het volgen van een 4 jarige HBO opleiding. De titel podoloog, (register)podoloog, podo-posturaaltherapeut of podokinesioloog is niet wettelijk erkend door het ministerie van VWS, het wordt een vrij beroep genoemd wat betekent dat iedereen deze titel mag dragen. Vaak hebben deze beroepsbeoefenaren een gedegen opleiding of cursus gevolgd. Echter, het kan ook voorkomen dat iemand die in een schoenwinkel werkt, zonder veel kennis zich podoloog noemt.

Wat is het verschil tussen een pedicure en een podotherapeut?

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en klachten die voortvloeien uit een afwijkende voetstand en/of looppatroon. Een voetverzorg(st)er of pedicure verzorgt en verwent de voeten  vaak structureel door bijvoorbeeld eelt te verwijderen en nagels te knippen. Dit kan zowel klachtgericht als cosmetisch zijn. Er zijn pedicures die gespecialiseerd zijn in het behandelen van voeten van mensen met diabetes mellitus of met reuma. Een podotherapeut probeert de oorzaak van de pijn te zoeken en daarbij een oplossing te bedenken.

Zijn jullie lid van een beroepsvereniging?

Ja. Erik van de Kracht is lid van de Nederlandse Verenigen van Podotherapeuten. Alleen iemand die de opleiding Podotherapie met goed gevolg heeft afgesloten kan lid worden bij deze vereniging. Tevens is Erik van de Kracht in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven.

Heeft podotherapie van de Kracht een klachtenregeling?

U kunt er vanuit gaan dat Erik van de Kracht zijn vak zo goed mogelijk beoefent. Mocht het toch voorkomen dat u niet tevreden bent over de behandeling of heeft u een andere klacht, dan is het goed om dat kenbaar te maken. Zowel voor uzelf, voor andere patiënten en voor de kwaliteit van het vak podotherapie. Podotherapie van de Kracht hanteert een klachtenprocedure. Zo kunt u in eerste instantie een gesprek aangaan met de podotherapeut. Ook kunt u uw klacht mailen naar . Wij zullen er alles aan doen om uw klacht naar behoren op te lossen.

TOP